dimecres, 23 de febrer del 2011

Història gràfica del Reus contemporani, I. 1803-1939. II. 1939-1979






Pere Anguera, Albert ARNAVAT i Xavier Amorós
Història gràfica del Reus contemporani, I. 1803-1939. II. 1939-1979
Ajuntament de Reus, Reus, 1986 i 1987, 214 i 287 pp.

 «No pretén mostrar les faccions dels personatges de mes anomenada, nascuts o actuant a la ciutat, ni tampoc oferir una galeria d'anècdotes d'una amenitat assegurada que facilitaria amb poc esforç la hilaritat del lector. Hom parla ara de la història de la gent sense història per analitzar i descriure el paper que en el ball de la vida quotidiana han realitzat no els protagonistes, sinó les víctimes, el gruix immens de la ciutadania avesada a actuar de coixí amortidor o de caixa de ressonància esporàdica i obligada. El llibre es preocupa més de recollir, doncs, les palpitacions anònimes que no pas els protagonistes ocasionals. Ens ha interessat molt més el dia de cada dia al carrer, o a la fàbrica, que no pas el ritual solemne dels pontificals de diversa mena.» 

De la  Presentació dels autors.
 
«Hem intentat no ser ingenus ni messells, sinó que, amb el cap ben alt, oferim la nostra interpretació, el més serenament del que som capaços, dels successius episodis que ha viscut la ciutat».
«Totes les fotografies i il·lustracions del llibre han estat conscientment escollides. Totes hi juguen un rol determinat i segur. Totes hi són perquè hi havien de ser, però no totes les que hi havien de ser hi són.» 
De la Presentació dels autors.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici